Verlenging en versoepeling regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Gemeente Smallingerland verlengt de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) tot 1 oktober 2021. Daarmee komen we tegemoet in de vaste lasten van inwoners van de gemeente.

Versoepeling voorwaarden

De voorwaarden voor de TONK-regeling zijn ook versoepeld. Dat betekent dat u nu een aanvraag kan doen als u voldoet aan de volgende eisen:

  • U woont in de gemeente Smallingerland.
  • U heeft op 1 januari 2021 minimaal 20% netto minder inkomsten in vergelijking met 1 januari 2020.
  • Uw eigen vermogen ligt onder het maximale bedrag per volwassene. Dat betekent dat alleenstaanden een eigen vermogen van maximaal € 31.340 mogen hebben. Voor gehuwden ligt die grens op € 62.680. Dit komt overeen met de vermogensgrens voor de huurtoeslag.

Financieringslast

Wij kijken ook naar uw financieringslast. Dat is het deel van uw inkomen dat u aan woonlasten besteed. Als u minder dan 40% van uw inkomsten aan woonlasten betaalt, krijgt u voor de hele aanvraagperiode eenmalig € 1.500. Bent u hiervoor meer dan 40% van uw inkomsten kwijt, dan is dit bedrag € 3.000.

Nieuwe beoordeling bij eerdere aanvraag

Heeft u eerder een aanvraag gedaan voor de TONK-regeling? Dan beoordelen wij uw situatie opnieuw. U krijgt hierover automatisch bericht.

Meer informatie

Lees op de pagina Aanvragen Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) meer over de voorwaarden van de regeling. U kunt vanaf deze pagina ook een aanvraag doen.