Sporthal De Drait waterdicht gemaakt: afbouwfase kan beginnen

In Drachten is een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van sporthal De Drait. Het gebouw is recent wind- en waterdicht gemaakt, wat betekent dat de afbouwfase kan beginnen. Er wordt al gewerkt aan het aanbrengen van de cementdekvloer, waar later de definitieve vloerafwerking overheen komt.

Tegelwerk en wandbekleding

Ook is begonnen met het tegelwerk en de wandbekleding. De sportzaal krijgt een basisafwerking met daar tegenaan een akoestische wandbekleding. Daartussen komen hergebruikte houten latten vanuit de oude sporthal. De installateur is daarnaast al bezig met de voorbereidingen voor de elektra en de installatie van de zonnepanelen. Verder zijn er voorbereidingen getroffen voor de keuken en de neerlaatbare wanden.

Voorspoedig

Al met al verloopt de bouw voorspoedig en volgens planning. De verwachting is dat de nieuwe sporthal in augustus wordt opgeleverd.

Een welkome toevoeging voor sporters

De nieuwe sporthal De Drait is een welkome toevoeging voor de sporters in Drachten en omgeving. De hal biedt namelijk ruimte aan verschillende sporten, zoals volleybal, basketbal en zaalvoetbal. Ook is er een tribune aanwezig waar toeschouwers kunnen plaatsnemen. Door de duurzame oplossingen, zoals de zonnepanelen, wordt de nieuwe sporthal bovendien een energiezuinig gebouw. Al met al een mooie ontwikkeling voor de sport in Drachten en omgeving.

CementdekvloerDeDrait

Foto: Wind Design + Build.