Smallingerland steunt actie 'Red een perenboom'

Ook gemeente Smallingerland ondersteunt de weggeefactie van perenbomen. Smallingerland heeft van Stichting 'Meer Bomen Nu' 4000 perenbomen afgenomen. Om de overlevingskansen te vergroten, worden de bomen eerst bij kinderboerderij De Naturij geplant. De bomen worden in november/december gratis aan belangstellende inwoners uitgedeeld. 

Stichting Meer Bomen Nu geeft 150.000 perenbomen weg. Door corona zijn de bomen niet verkocht en de kweker geeft ze liever een tweede kans. De perenbomen komen na lange tijd uit de koelcel en hebben vochtige grond en goede zorg nodig om te overleven. Die zorg levert Natuur en Milieu Educatie (NME) De Naturij aan de Oude Slingeweg in Drachten. Daar worden de perenbomen geplant om aan te slaan. 

Perenboom mét tuintips

Samen met NME De Naturij en de tuinambassadeurs worden de perenbomen in november/december uitgedeeld mét een tuinadvies en tuintips. De ophaaldag en -tijden worden nog bekend gemaakt. Het gaat om een zelf-bestuivende laagstam conference perenboom die ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog wordt. 

Operatie Steenbreek

Ook Operatie Steenbreek ondersteunt van harte dit initiatief. Smallingerland doet sinds 2018 mee aan de landelijke actie Operatie Steenbreek. Met Operatie Steenbreek willen wij iedereen in Smallingerland enthousiast maken om de tuin te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendig en gezonde samenleving! Lees meer over Operatie Steenbreek op dwjm.nl 

Gemeentenieuws in uw mailbox ontvangen? Abonneer u op onze tweewekelijkse nieuwsbrief.