Sector zet graag schouders onder toerisme in Smallingerland

Woensdagavond 9 maart kwamen ruim zeventig toeristische ondernemers, betrokkenen en belangstellenden samen in de Sluisfabriek in Drachten om te praten over het toeristische marketingplan voor Smallingerland. Daarnaast gaven maar liefst elf partijen een pitch. Dit programmaonderdeel bracht veel verbinding tot stand.

Op de kaart

De club bevlogen ondernemers gaat graag aan de slag met het plan om het toerisme in Smallingerland beter op de kaart te zetten. "Ik zet mij heel graag vrijwillig in voor de hele sector in Smallingerland. Mijn gasten hebben namelijk baat bij een goed toeristisch product. Hoe meer er is te doen en hoe beter de kwaliteit, hoe langer ze op mijn camping verblijven,’’ aldus Erik Zandstra, eigenaar van Zeilschool en Camping De Veenhoop en aspirant bestuurslid van de stichting Gastvrij Smallingerland i.o. Door gebruik te maken van de inkomsten van de toeristenbelasting die de gemeente per 2023 wil invoeren krijgt het platform gelijk de nodige slagkracht.

Toeristenbelasting

Het plan ligt nu in concept voor bij de sector en de gemeente. Medio april beslist de raad of de toeristenbelasting wordt geheven en ten goede komt aan de sector.