Ruim 400 bezoekers op Ideeënfestival Raadhuisplein Drachten

Afgelopen zaterdag vond het eerste Ideeënfestival voor de Aanpak van het Centrum van Drachten plaats. Mensen konden tijdens dit festival ideeën inleveren voor de nieuwe inrichting van het Raadhuisplein in Drachten.

Wat was er te doen?

Op het Raadhuisplein en in het Kr88lab in Drachten werd informatie gegeven over de plannen voor het centrum. Ook waren er verschillende leuke activiteiten voor jong en oud. En konden bezoekers ideeën aan de ‘ideeënlijn’ ophangen. De gemeente Smallingerland kijkt terug op een mooie dag waarin we ongeveer 400 bezoekers hebben ontvangen. Aan het einde van de dag hingen er wel ruim 100 ideeën aan de ideeënlijn. Bezoekers konden ook vertellen welke voorbeelden van andere pleinen ze mooi vonden. Favorieten waren het Raadhuisplein in Emmen en het Marktplein in Hengelo. Vooral vanwege het vele groen, water, speel- en ontmoetingsplekken op die pleinen.

Wat doet de gemeente met de ideeën?

Binnenkort worden alle ideeën verzameld in een verslag. Het Participatieverslag. Participatie betekent dat inwoners actief meedoen of meedenken over bijvoorbeeld een project in hun gemeente. De ideeën worden meegenomen in de beslissing voor de tijdelijke en definitieve inrichting van het Raadhuisplein.

Proeftuin

De komende twee jaar is het Raadhuisplein een proeftuin. Iedereen kan het plein lenen om een idee uit te proberen. De proeftuinperiode is gestart met het plaatsen van grote palmbomen en een groot kunstwerk. Dat kunstwerk is gemaakt door een streetartist. Afgelopen zaterdag waren daar al veel positieve reacties op! 

Wilt u het plein ook een keer lenen? Of heeft u andere ideeën over de inrichting van het Raadhuisplein? Kijk dan op smallingerland.nl/raadhuisplein

Raadhuisplein