Regels op het water bij Veenhoop Festival 2019

De voorbereidingen voor het Veenhoop Festival zijn in volle gang. Het dorp maakt zich op voor het jaarlijkse muziekevenement dat dit jaar plaatsvindt van 26 tot 29 juli.

Het vierdaagse evenement trekt traditiegetrouw veel bezoekers. Om het voor iedereen gezellig te houden en incidenten te voorkomen heeft de gemeente in samenspraak met het bestuur van het festival een aantal regels opgesteld voor wie tijdens het evenement op het water verblijft. 

Overzicht regels

De overlast vanaf pontons nam de afgelopen jaren steeds meer toe. Daarbij ging het om bijvoorbeeld geluidsoverlast, het gebruik van waterkanonnen, maar ook het afsteken van vuurwerk en het stoken van vuur. Daarom geldt er dit jaar een verbod op pontons. Daarnaast zijn vaartuigen langer dan 15 meter niet toegestaan en zijn schippers die hun boten willen aanmeren tijdens het feest, verplicht zich vooraf te melden. Voor maandag 29 juli 10.00 uur moeten alle boten weer vertrokken zijn in verband met de start van het Skûtsjesilen. Als laatste gelden er dit jaar aanvullende gedragsregels voor de bezoekers van het feest. 

Meer informatie

De regels zijn vastgesteld voor een bepaald gebied in De Veenhoop. Een overzicht van de afspraken(Overheid.nl) en het kaartje van het gebied waarvoor de regels gelden (pdf) vindt u hier. Meer informatie over het festival zelf staat op www.veenhoopfestival.frl