Overeenkomst met Heijmans voor woningen Vrijburgh fase 2

Gemeente Smallingerland en ontwikkelaar Heijmans hebben een koopovereenkomst getekend voor het zuidelijke deel van het nieuwbouwplan Vrijburgh fase 2. Heijmans gaat in dit gebied 49 koopwoningen ontwikkelen en bouwen. Er komt een divers aanbod in de nieuwbouwwijk van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen en rijwoningen. Naar verwachting start de bouw eind 2023.

Divers woningaanbod

Met de ontwikkeling van Vrijburgh fase 2 wil de gemeente Smallingerland het woningaanbod vergroten. Een belangrijk doel is het toevoegen van aantrekkelijke en gevarieerde nieuwsbouw aan het woningaanbod in Smallingerland. Drachten kenmerkt zich bijvoorbeeld met veel rijwoningen, terwijl er juist ook veel vraag is naar twee-onder-eenkap- en vrijstaande woningen. De nieuwbouw biedt kans om daar iets aan te doen.

Noord, Midden en Zuid

In Vrijburgh fase 2 zijn drie verschillende woongebieden: Noord, Midden en Zuid. In alle zones worden in totaal honderdvijftig woningen opgeleverd. Heijmans bouwt 49 woningen in deel Zuid. 

Veel groen en water

Vrijburgh 2 moet een aantrekkelijke wijk worden met veel groen en water, geschikt voor jong en oud. Duurzaamheid en ruimte staan centraal. Omwonenden en belanghebbenden worden betrokken bij de ontwikkeling van het plangebied.