Nieuwe wethouders benoemd voor zakencollege

Vier nieuwe wethouders zijn donderdagavond 2 juli in de raadsvergadering van gemeente Smallingerland benoemd en beëdigd voor het zakencollege. De nieuwe wethouders zijn: mevrouw Maria le Roy, de heer Felix van Beek, de heer Bert Westerink en de heer Robin Hartog Heys van de Lier. De verdeling van de portefeuilles wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Het nieuwe college start eerst met een inwerkprogramma. Na de zomervakantie neemt de gemeente officieel afscheid van het voormalige college. Meer hierover hoor je op een later moment. 

Achtergrond: mevrouw Maria le Roy (66) was statenlid en gedeputeerde in de provincie Zeeland. Daarnaast was zij wethouder in de gemeenten Sluis en Harlingen. De heer Felix van Beek (62), was tot voor kort raadsgriffier in Alkmaar. Daarvoor was hij o.a. raadsgriffier in Leeuwarden, wethouder in Boarnsterhim, Littenseradiel en Skarsterlân. De heer Robin Hartogh Heys van de Lier (63) was werkzaam als kwartiermaker gezamenlijke duurzaamheidsagenda voor culturele organisaties in de gemeente Arnhem. Daarvoor is hij o.a. werkzaam geweest als wethouder in Arnhem en Deventer. De heer Bert Westerink (62) is nu zelfstandig organisatieadviseur. Hij is in het verleden werkzaam geweest als wethouder in de gemeenten Groningen, Delfzijl, Woerden en Winsum. 

college gemeente smallingerland 2020


Van links naar rechts: Maria le Roy, Bert Westerink, burgemeester Jan Rijpstra, Felix van Beek, gemeentesecretaris Jelmer Mulder en Robin Hartogh Heys van de Lier.

Foto Bart Lindenhovius