Nieuwe gemeentedichter Smallingerland

Erik de Boer is voor de komende twee jaar de nieuwe gemeentedichter van de gemeente Smallingerland. Op donderdag 13 juni 2024 is hij benoemd in café Marktzicht in Drachten. 

Veelzijdig en theater in zijn voordrachten

Erik de Boer is een veelzijdige dichter. Hij heeft naast humor ook theater in zijn voordrachten. Daarnaast draagt hij Friestalige gedichten met de juiste verwijzingen naar actualiteiten voor. Naast Erik de Boer waren ook genomineerd Wieger Lindeboom en Bram Zielman. Alle drie mochten donderdag voordragen uit eigen werk. 

"De jury is onder de indruk van de gedichten van Erik de Boer en is benieuwd naar zijn gedichten die uitsteken boven het absurdistische", liet juryvoorzitter Peter Boomsma, voormalig gemeentewoordvoerder weten. Naast Boomsma zaten ook voormalig gemeentedichter Winfried Bruinsma en bibliotheekdirecteur Rien Vrijenhoek in de jury. 

Met andere bril op kijken naar de wereld

Erik mag de komende twee jaren namens de gemeente met zijn dichtwerk mensen met een andere blik naar het dagelijks leven laten kijken. Hij neemt het stokje over van Katherine van der Velde. Zij nam donderdag officieel afscheid.

Negen deelnemers

De jury heeft drie dichters geselecteerd uit negen deelnemers. Naast de twee ingeleverde gedichten is de genomineerden gevraagd, speciaal voor deze avond in het Fries, een derde gedicht te schrijven. 
 

Erik de Boer

Op de foto van links naar rechts: Wieger Lindeboom, winnaar Erik de Boer, Bram Zielman en juryvoorzitter Peter Boomsma