Militaire oefening van 11 t/m 14 juni 2024

Van 11 t/m 14 juni 2024 is er een militaire oefening in delen van de provincies Friesland, Drenthe en Overijssel. Ook in de gemeente Smallingerland kunt u tijdens deze dagen militairen tegenkomen.

In deze periode traint de eenheid hun verkenners op het militaire oefenterrein bij Havelte. Buiten het oefenterrein oefenen ze onder andere het verplaatsen in voertuigen (de Fennek), verplaatsen te voet en het uitvoeren van verkenningen van routes en objecten. Dit doen ze tussen 8:00 en 20:00 uur. Deze militairen verplaatsen zich bewapend door onze gemeente, maar ze gebruiken geen (oefen)munitie buiten het militaire oefenterrein.

Goed om te weten
De militaire eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer niet openbaren wegen, paden of terreinen gebuikt worden vraagt defensie vooraf toestemming aan de eigenaar of beheerder.

Schaderegeling
Als ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade door de oefening is ontstaan kunt u dit melden via onderstaand adres. Het is handig om zoveel mogelijk informatie mee te sturen, zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc.

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA Utrecht

Telefoon: 030 – 2180420
E-mail: jdvclaims@mindef.nl