Lintje voor 2020: vraag het voor 1 juli aan

Ieder jaar krijgt een groep mensen rond Koningsdag een onderscheiding voor hun actieve bijdrage aan de samenleving. Dit heet de Lintjesregen. De meest voorkomende onderscheiding is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Kent u iemand die in 2020 een lintje verdient? Stuur de complete aanvraag dan vóór 1 juli 2019 naar de gemeente. Hieronder leest u wanneer iemand een lintje kan krijgen en hoe u een lintje aanvraagt. 

Wie kan een lintje krijgen?

Weet u zeker dat degene voor wie u een lintje aan wil vragen dit zal waarderen? Dan kunt u een lintje aanvragen voor:

  • iemand die 15 jaar achter elkaar of langer actief is voor de samenleving. Denk aan vrijwilligerswerk voor de kerk, sportvereniging of in de zorg. 
  • iemand die iets gedaan heeft dat belangrijk is voor de samenleving. Denk aan grensverleggend wetenschappelijk onderzoek of een vernieuwende manier van ondernemen.

Is diegene bekend bij politie of justitie? Dan kan hij of zij geen lintje toegekend krijgen. 

Hoe vraagt u een lintje aan?

U vraagt een lintje aan via het aanvraagformulier op lintjes.nl of vraag het aanvraagformulier aan bij de gemeente. Neem hiervoor contact op met Sylvia Westra via 0512-581330. 

  • Vul het formulier helemaal in.
  • U kunt anderen vragen om op te schrijven waarom zij vinden dat iemand een lintje verdient. Dat heet een steunverklaring. Steunverklaringen ontvangen wij graag op briefpapier en ondertekend.
  • Is de persoon in loondienst? Zorg dat de werkgever een verklaring schrijft waarin staat dat hij geen bezwaar heeft tegen een lintje voor zijn werknemer.

Lintje uitreiken op een andere dag dan Koningsdag? 

Dat kan, bijvoorbeeld tijdens een bijzondere gelegenheid. Stuur dan de complete aanvraag 6 maanden voor de uitreiking naar de gemeente.

Heeft u vragen? 

Wilt u een aanvraag eerst bespreken of heeft u een andere vraag? Sylvia Westra helpt u graag verder. Tel. 0512- 581330.