Leerlingen geven startsein voor bouw school speciaal (basis)onderwijs

Op 19 juli gaven leerlingen van It Heechhôf, Sjalom, Kleurryk, De Saffier en Kentalis de Skelp op feestelijke wijze het officiële startsein voor de bouw van hun nieuwe school aan de Noorderhogeweg in Drachten. Zij deden dat samen met wethouder Pieter van der Zwan en Yvonne Beishuizen. Zij is voorzitter van het College van Bestuur RENN4. 

Onder één dak

Leerlingen zetten op de bouwplaats hun ‘handtekening’ op een heipaal, die direct werd vereeuwigd in de grond. Met een druk op de knop gaven ze vervolgens het symbolische startsein voor het heien. Het markeert een prachtig moment: de start van de bouw van het project Samen Kansrijk waarin de scholen voor speciaal onderwijs in Drachten, onder één dak gaan. 

Kleurrijke kunstwerken

Tijdens de bouw sieren prachtige banners de bouwhekken waarop kleurrijke kunstwerken te zien zijn, gemaakt door de leerlingen van de vijf verschillende scholen. De gasten die bij de officiële starthandeling waren, bekeken het werk samen met de leerlingen en maakten er onder het genot van een taartje en een ijsje een klein feestje van! Als alles volgens plan verloopt, krijgen de leerlingen vanaf januari 2025 onderwijs in hun nieuwe onderkomen.

Samenwerking

Samen Kansrijk is een bestuurlijke samenwerking van RENN4 (De Saffier), SO Fryslân (Kleurryk) en Adenium (It Heechhôf, Sjalom). De Skelp trekt ook in het nieuwe gebouw maar blijft onder het bestuur van Kentalis. De scholen werken met elkaar toe naar één gespecialiseerde onderwijsvoorziening voor leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs Drachten. Doel is om professioneel onderwijs te bieden in een veilige omgeving aan kleine groepen leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften. Samen Kansrijk biedt een ononderbroken leerlijn voor leerlingen tussen de 4 en 14 jaar, zodat ze op één vertrouwde plek op kunnen opgroeien en ontwikkelen. 

Start bouw Samen Kansrijk