Landelijk noodfonds energie voor amateursportverenigingen

Het landelijk noodfonds energie voor amateursportverenigingen is geopend. Dit noodfonds is bedoeld als financiële ondersteuning voor amateursportverenigingen die in 2022 en/of 2023 door de gestegen energieprijzen in problemen zijn gekomen.

Voor wie?

Het gaat om amateursportverenigingen die geen gebruik kunnen maken van de TEK-regeling. Dat is een afkorting voor de regeling voor Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb. Wilt u namens uw vereniging gebruik maken van dit noodfonds? Houdt dan rekening met de volgende punten:

  • De vereniging heeft geen gebruik gemaakt van de TEK-regeling (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb).
  • De verening moet de energienota van het hele kalenderjaar 2019 laten zien. Een kopie hiervan kan bij de aanvraag worden ingeleverd.  

Aanvragen

U kunt het noodfonds tot en met zondag 2 juli aanstaande aanvragen door de energienota van heel 2019 te mailen naar gemeente@smallingerland.nl

Nadat wij alle gegevens hebben gekregen sturen wij dit door naar de Rijksoverheid. Dertien weken na het indienen ontvangen wij als gemeente een beslissing over uw aanvraag. Daarna krijgt u van ons bericht. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het noodfonds? Ga dan naar www.sportengemeenten.nl