Laatste fase wonen in Drachtstervaart

Vandaag tekenden wethouder Sipke Hoekstra van de gemeente Smallingerland en Algemeen Directeur VanWonen, Alfred Bolks, de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 170 woningen. De woningen zijn onderdeel van het deelplan In de Luwte 1 in Drachten. Het is een prachtige waterrijke wijk met een diversiteit aan woningen die past bij Drachten. "Een mooie aanwinst van de Drachtstervaart voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat", aldus wethouder Sipke Hoekstra.

Ook de laatste 5 kavels van het deelplan Parkzoom worden klaargemaakt voor de bouw. Hiermee komt de ontwikkeling van de wijk Drachtstervaart in de laatste fase.

Divers woonprogramma

Het deelplan In de Luwte 1 ligt aan de bestaande Drachtstervaart dat in verbinding staat met de Friese meren. Alfred Bolks (algemeen van directeur VanWonen): "De locatie is zoals we wonen in Friesland voor ons zien. Aan, of nabij het water, ruim en omgeven door veel groen. We ontwikkelen een divers woonprogramma, waar we zoveel mogelijk inspelen op de wensen van toekomstige bewoners en kijken naar de optimale leefbaarheid van een gebied".

Duurzaam wonen

Het woningaanbod in de Luwte bestaat onder andere uit rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. De woningen worden energiezuinig en zijn volledig gasloos. Daarnaast zijn de woningen ontworpen door AG NOVA Architecten. Daarnaast is er ruimte voor het aanleggen van een boot bij een groot deel van de woningen.

Waarschijnlijk wordt deze zomer een start gemaakt met de bouw van de woningen door Van der Wiel Infra en Milieu. Voor meer informatie over de woningen, aannemers en de verkopende makelaar vindt u op de website wonenindrachtstervaart.nl