Koninklijke onderscheiding voor Pieter Postma

Vrijdag 10 juni was een heuglijke dag voor Pieter Postma. Hij ontving een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland.

Bestuurder van TFS

Postma kreeg de onderscheiding omdat hij zich al 35 jaar inzet in het bestuur van de voetbalclub Troch Frenskip Sterk (TFS) van Drachtstercompagnie, waarvan 25 jaar als voorzitter. Zonder hem had de vereniging niet meer bestaan, want toen TFS in totale crisis zat, zonder bestuur en met financiële problemen, zette Postma toch weer de schouders eronder.

Maar Postma zette zich niet alleen in voor de voetbalvereniging. In 2004 begon hij het met organiseren van een wielerronde in Drachtstercompagnie. Daarbij werden zowel juryleden, vrijwilligers als verkeersregelaars door Postma in de watten gelegd met goedgevulde lunchpakketten. Uiteindelijk was hij veertien jaar lang (mede)organisator en drijvende kracht van deze wielerronde.

Dorpshuisplus en Stichting It Trefpunt

Daarnaast maakt Postma sinds de oprichting in 2010 deel uit van werkgroep 'Dorpshuisplus' van het Multicultureel Centrum (MFC). Hij brengt dagelijks een bezoek aan de bouw. Ook werd hij aangesteld als secretaris bij Stichting It Trefpunt, op 6 februari 2020.

Maar dat is nog niet alles. Sinds 2011 is Postma benoemd tot voorzitter van uitvaartvereniging 'De laatste Eer' (DLE). Hij zorgde ervoor dat er drie nieuwe bestuursleden aantraden. Ook organiseerde hij een jubileum in 2010, toen de vereniging honderd jaar bestond. In 2014 nam hij, samen met de hulp van anderen, het onderhoud van het kerkhof over, en werd hij beheerder. Mede door het toedoen van Postma ziet de begraafplaats er daarom picobello uit.

Dubbel en dwars verdiend

Tot op heden blinkt Pieter Postma uit in het maken van verslagen en presentaties om zijn voetbalvereniging te promoten, zowel via email en ledenvergaderingen en in dorpskrant De Barte. Een bestuurder in hart en nieren en een redder in nood die volgens voetbalvereniging TFS dubbel en dwars een lintje verdient.