Koninklijke onderscheiding voor Martin Hebbink

Op vrijdag 2 september kreeg Martinus Johannes Hebbink in Eindhoven een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Maria le Roy van gemeente Smallingerland. De bewoner van Drachten werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Inzet voor de KNPV

Hebbink zette zich tijdens de vijftig jaar dat hij lid is, jarenlang in voor meerdere bestuurlijke functies voor de KPNV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging). Ook is hij examinator in alle disciplines van de surveillance- en speurhonden en werkte hij jarenlang als keurmeester in het hele land, ook als hoofdkeurmeester van de jaarlijkse Nationale Kampioenschappen.

Africhten

Ook is Hebbink goed in het trainen en africhten van politiehonden. Veel van de door hem getrainde honden zijn uiteindelijk als politiehond aan het werk gegaan. Hij kreeg in 2009 een zilveren en in 2019 een gouden speld uitgereikt, voor zijn diensten voor de KNPV.

Penta

Naast zijn inzet bij de KNPV is Hebbink vrijwilliger bij basketbalvereniging Penta in Drachten. Hij was jarenlang trainer en coach van diverse teams. Ook was hij bestuurslid en scheidsrechter.

Eindhoven?

Ja, dat lees je goed: de uitreiking is in Eindhoven. Het is op die plek omdat daar in totaal 28 leden van de KNPV een gouden speld ontvingen voor hun vijftigjarige lidmaatschap. Na de uitreiking van de gouden spelden ontving Hebbink zijn Koninklijke Onderscheiding.