Koninklijke Onderscheidingen voor Jelly en Piet Sikkema

Een grote verrassing voor Smallingerlanders Jelly Sikkema en haar man Piet Sikkema, die op maandagmiddag werden vereerd met een Koninklijke Onderscheiding. Zij kregen deze uit handen van burgemeester Jan Rijpstra van gemeente Smallingerland. 

Jelly Sikkema: een trouwe vrijwilliger

Jelly Sikkema is al jaren een trouwe en actieve vrijwilliger. Bij tennisclub DLTC in Drachten vervulde ze een bestuursfunctie als secretaris. Ook speelde ze een rol in een cursus waarmee geïnteresseerden konden kennismaken met tennis. Ook is ze actief bij Damesbridgeclub Drachten, sinds 2007 als voorzitter. Ze doet dat met veel enthousiasme: ze verwelkomt de leden en berekent de scores, die ze vervolgens netjes rondmailt. 

Naast al die bezigheden denkt Jelly aan de medemens. Ze begeleidt sinds 2017, samen met man Piet, een moeder en twee dochters die zijn gevlucht uit Eritrea. Ze regelt papierwerk, repareert spullen en beantwoordt post. 

Piet Sikkema: de voetballer die bestuurslid werd 

Piet Sikkema is al 45 jaar onafgebroken vrijwilliger, bij voetbalclub VV Drachten. Hij was altijd al voetballer, maar trad in 1979 toe tot het hoofdbestuur. Tot 1993 was hij penningmeester, waarna hij werd benoemd tot erelid van VV Drachten. Ook was hij (jeugd)trainer en scheidsrechter, en is hij ook nu nog wekelijks te vinden op Sportpark De Peppel. 

Daarnaast ondersteunt Piet zijn vrouw Jelly al jaren bij haar vrijwilligerswerk bij het gezin uit Eritrea. Hij leest voor uit tijdschriften en boeken om het Nederlands van het gezin te verbeteren. En ook Ondersteunt hij zijn vrouw al jaren bij het berekenen van de scores van het bridgen. 

LintjeJellyPiet