Koninklijke Onderscheiding voor Mahmoud Bahrami

Op zaterdag 23 april is Mahmoud Bahrami Skanderi door burgemeester Jan Rijpstra benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. De plechtigheid vond plaats bij de velden van VV Drachten aan de Gauke Boelensstraat 101.

Iran

Mahmoud, zo kent iedereen hem bij de voetbalclub, is op 5 maart 1949 geboren in Abadan (Iran). Mahmoud vluchtte medio jaren negentig vanuit Iran, waar hij overigens heel verdienstelijk voetbalde als linksback van het Iraanse nationale elftal onder 21 jaar.

Uiteindelijk kwam hij in Drachten terecht en eind jaren negentig kwam hij in aanraking met het voetbal in Smallingerland, toen zijn zoon bij VV Drachten ging voetballen. Dat was het begin van zijn jarenlange bereidheid om zich vrijwillig in te zetten voor de club.

Vrijwilligerswerk

Mahmoud doet al vrijwilligerswerk vanaf 2006 en is ook nu nog 38 uur per week actief voor VV Drachten. Hij is zes dagen per week op de club; alleen op vrijdag is hij vrij. Hij vindt het erg belangrijk dat elk team over goed materiaal beschikt en houdt de kwaliteit van de ballen en hesjes dan ook goed in de gaten.

Tweede thuis

Op woensdagavond voetbalt Mahmoud zelf bij de veteranen van VV Drachten, daar kijkt hij altijd naar uit. Kortom, VV Drachten is voor Mahmoud een tweede thuis. Hij is het uithangbord van de club en een lichtend voorbeeld hoe integratie ook kan en zou moeten.

Meer weten over koninklijke onderscheidingen en hoe je iemand voordraagt? Kijk dan op deze pagina op onze website.