Jongeren en werkgevers strijden samen voor de eerste plek tijdens de Escapegame in het centrum van Drachten

Het Smallingerland Inclusief Collectief, startWijzer en de gemeente Smallingerland slaan de handen ineen om jongeren meer perspectief te bieden op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Afgelopen dinsdag 11 oktober liepen 22 inclusieve werkgevers en 41 jongeren in teams door het centrum van Drachten om samen de Escapegame te spelen. Terwijl de vacatures voor het oprapen liggen is er nog steeds een talentvolle groep die onzichtbaar is voor werkgevers, door middel van deze middag wil het Smallingerland Inclusief Collectief hier verandering in brengen.


Escapegame

De drie ambassadeurs, Sander Veenstra, Geale Tadema en Erik van der Velde, van het Smallingerland Inclusief Collectief en wethouders Pieter van der Zwan en Robin van der Heijs Hartogh startte het evenement met een gesprek over inclusief ondernemen.
Daarna gingen de teams op pad door het centrum. Met een iPad in de hand kwamen ze onderweg verschillende opdrachten tegen. Punten werden gescoord door bijvoorbeeld te lassen met Metalis, tafels te dekken bij Omnia en via een scootmobielrace van MediPoint. Door middel van deze Escapegame kwamen de twee verschillende werelden bij elkaar en ontstonden er mooie gesprekken over werk en kwalificeren. Met dit geslaagde evenement is onbenut talent zichtbaar gemaakt bij de ondernemers en is er een mooie samenwerking gecreëerd tussen gemeente, werkgevers en startWijzer.

Reacties

Jonathan (21) raakte nadertijd in gesprek met John van Bo Webexperts. Al snel kwam de gedeelde interesse op tafel en werden er nummers uitgewisseld voor een bakje koffie bij John. Jonathan (25): "voor mij was dit evenement een mooie manier om werkgevers te leren kennen".  Ook ambassadeur Erik van der Velde kon spreken van een geslaagd evenement. "Ik heb echt gezien dat er geen drempels waren tussen de jongeren en de werkgevers. Iedereen was enthousiast en liep met een grote glimlach rond".

Geslaagd evenement

Na afloop van het spel werd iedereen onthaald in het gemeentehuis en werd er actief gezocht naar banen en stages. Nummers werden uitgedeeld en na het diner was het tijd voor de prijsuitreiking. De winnaars kregen een mooie bon voor een driegangendiner en een escaperoom bij LevelXL. Het Smallingerland Inclusief Collectief kan terugkijken op weer een geslaagd evenement. Op naar de volgende!

 

Jongeren en werkgevers strijden samen voor de eerste plek tijdens de Escapegame in het centrum van Drachten.          Jongeren en werkgevers strijden samen voor de eerste plek tijdens de Escapegame in het centrum van Drachten.