It Reindersmabosk uitgebreid met jubileumbos FMF

Het Reindersmabosk bij Nijtap is uitgebreid. De 6500 nieuwe bomen vormen een jubileumbos dat de Friese Milieu Federatie (FMF) plantte ter ere van hun vijftigjarig bestaan. Met deze aanvulling is het hele natuurgebied nu 8,5 hectare groot. Op woensdag 12 april 2023 openden bestuurder bij FMF Hans van der Werf en wethouder Maria le Roy het jubileumbos. 

Kinderen planten bomen

Het jubileumbos bestaat uit veel inheemse boomsoorten als meidoorns, hazelaren, vlieren, zwarte bessenbomen en lindebomen voor zoveel mogelijk biodiversiteit. Schoolkinderen van De Leister Igge uit Opeinde zetten woensdag de laatste bomen in de grond. Daarmee was het jubileumbos, dat zo'n twee hectare beslaat, compleet.

Meer natuurgebied

Naast het groen bestaat het gebied uit gras en drassige grond. Een ideaal gebied voor planten, vogels en andere dieren. En daarmee een extra stuk natuurgebied voor Smallingerland.

Mede mogelijk gemaakt door gemeente Smallingerland

Onze gemeente stelde de grond beschikbaar en faciliteerde het project. Financieel is het jubileumbos mogelijk gemaakt door onder andere stichting Trees for All en het project Doarpen yn it grien.