Update: Subsidie voor energiebesparende maatregelen zoals groene bon en quickscan

Vanaf 8 oktober kunt u weer subsidie aanvragen voor energiebesparende middelen. Dat kan in de vorm van een groene bon, een EnergieCoach-traject of maatwerkadvies.

6.000 groene bonnen beschikbaar

Met de tegoedbon kunt u voor 75 euro aan energiebesparende maatregelen kopen. Denk aan tochtstrips, leidingisolatie, ledlampen, radiatorfolie of een slimme thermostaat. Op de productenlijst op duurzaamsmallingerland.nl ziet u precies welke producten u met de bon kan halen.

De tegoedbon is 5 weken geldig. U kunt de bon uitgeven bij filialen van de Gamma, Praxis en Karwei in Smallingerland. Dat kan alleen in de winkel, niet online. Het hele bedrag moet u in 1 keer uitgeven. De bon printen hoeft niet, u kunt de bon ook op uw mobiele telefoon laten scannen.

Groene bon aanvragen

Vraag de groene bon uiterlijk 31 december aan. Dat kan alleen online, via duurzaamsmallingerland.nl/groenebon. Daar ziet u ook tips over energiebesparende producten.

De bonnen voor huiseigenaren zijn op dit moment helaas op. Huurders kunnen de bon nog wel aanvragen.

Andere acties

Naast de groene bon hebben we ook nog een aantal andere acties:

  • EnergieCoach-traject

    Als u een sociale huurwoning heeft, kunt u zich ook inschrijven voor een EnergieCoach-traject. Onze coaches helpen je deze winter met energie besparen in huis. Dat doen we met tips en kleine aanpassingen. Op duurzaamsmallingerland.nl leest u van het traject kan verwachten.
  • Woningadvies of quickscan

    Woningeigenaren kunnen maatwerkadvies of een quickscan aanvragen. Een adviseur van Fryslân Duurzaam maakt dan een woningrapport voor uw woning. Daarmee kunt u uw woning stap voor stap verduurzamen en aardgasvrij maken.

Gelijke kansen

Om te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de acties, hebben we dit jaar wat regels. Als u vorig jaar een energiestartpakket heeft gekregen, kunt u nu geen groene bon aanvragen. Eenzelfde soort regel geldt voor mensen die vorig jaar een quickscan hebben laten doen. Dan kunt u dit jaar geen woningadvies of quickscan meer aanvragen. Alle voorwaarden staan op duurzaamsmallingerland.nl.