'Hoppa'! Is de nieuwe verzamelnaam Opgroeien in een Kansrijke Omgeving

Donderdag 22 juni vond de startbijeenkomst van 'Opgroeien in een Kansrijke Omgeving' (OKO) plaats in het Slingepark in Drachten. Er waren ruim 50 bezoekers aanwezig. De startbijeenkomst werd voornamelijk door jongeren geleid. Wethouder Pieter van der Zwan was er namens de gemeente Smallingerland bij. 

Feestelijke startbijeenkomst

The next generation wordt the now generation’. 

Een groep jongeren van de musical Fame trekt een zwart doek naar beneden. ‘HOPPA!’ staat er op een hele grote banner in kleurige letters. Hoppa is de nieuwe verzamelnaam van de aanpak Opgroeien in een Kansrijke Omgeving. De naam en het logo van HOPPA! is bedacht en gemaakt door Sven van der Weide. Hij is student Mediavormgeving aan ROC Friese Poort. 

Opgroeien in een Kansrijke Omgeving

Opgroeien in een Kansrijke Omgeving is een preventieve aanpak waarbij jongeren, ouders, lokale bedrijven en organisaties samen met gemeente Smallingerland werken aan een positieve leefomgeving voor jongeren. Zo worden er verschillende vrijetijdsactiviteiten georganiseerd voor en door jongeren. De activiteiten worden vanaf nu onder de naam HOPPA! georganiseerd. 

In de gemeente Smallingerland zijn het afgelopen halfjaar meer zinvolle vrijetijdsbesteding voor jongeren tussen de 10-20 jaar opgezet. Dit was in samenwerking met Sportbedrijf Drachten, Elzer Educatie, Poppodium Iduna, M.O.S. Jongerenwerk, Bibliotheek Drachten en MuseumDR8888.

Summergames op 26 juli

Op 26 juli, dat is de eerste woensdag van de zomervakantie, wordt in het Thalenpark het evenement Summergames georganiseerd. Jongeren kunnen het tegen elkaar opnemen in een lasergame arena, een rapworkshop volgen, meedoen met panna knock-out, leren K-pop dansen, kennismaken met theater of gaan dammen en schaken. Helemaal gratis.

Alle activiteiten voor jongeren zijn te vinden op de website hoppa.frl .

Hoppa! Startbijeenkomt OKO