Gratis warmtebeeldcamera's te leen!

Wilt u meer inzicht in waar uw woning warmte verliest en hoe u kunt besparen op stookkosten? Dat kan! De gemeente Smallingerland stelt gratis warmtebeeldcamera's beschikbaar voor alle inwoners met een bibliotheekpas (een jeugdpas geldt niet). Door het maken van warmtebeeldfoto's krijgt de inwoner inzicht in waar warmte uit de woning weglekt en waar het zinvol is om extra te isoleren. Een beter geïsoleerd huis geeft meer wooncomfort en verlaagt de maandelijkse energiekosten.

Warmtecamera's

Met de camera kunt u warmtebeeldfoto's maken van uw woning. De camera's zijn eenvoudig te gebruiken op een  smartphone en tablet (zowel IOS als Android). Met behulp van de app geeft het apparaat vervolgens aan waar warmte verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.

Gratis beschikbaar

De warmtebeeldcamera's zijn gratis beschikbaar in de bibliotheek Drachten voor alle inwoners met een bibliotheekpas. Ook kunt u hier een handleiding opvragen voor het gebruik van de camera. De camera’s zijn nu al beschikbaar en te gebruiken tot het einde van het stookseizoen.

Regeling Reductie Energieverbruik

Het uitlenen van de warmtebeeldcamera's is onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RREW). De komende maanden heeft de gemeente Smallingerland ook andere acties lopen die huiseigenaren ondersteunen op het gebied van energiebesparing.