Gratis Wecycle kwartetspel tijdens Nationale Recycleweek

Gemeente Smallingerland doet mee aan de Nationale Recycleweek (10-16 oktober). In ruil voor drie spaarlampen krijg je een gratis Wecycle kwartetspel. Wees er snel bij want op=op.

Apparaten en spaarlampen

Elektrische apparaten mag je inleveren bij het ecostation aan De Hemmen 99. Heb je alleen spaarlampen, dan kun je ook naar het ecostation aan De Boeg 5.

Blipvert of de kringloopwinkel

Je kunt je elektrische apparaten ook op veel andere plekken inleveren. Bij alle ecoparkjes staat een Blipvert waar je kleine apparaten (bijv. een adapter of elektrische tandenborstels) en spaarlampen kunt deponeren. Denk ook eens aan de kringloopwinkel. Op www.watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Het belang van recycling

Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Meer informatie vind je op de website van Wecycle.

WeCycle