Gladheidsbestrijding weer stand-by

Het is november en dat betekent dat de winterdienst weer begint. Deze dienst duurt tot en met maart. De gemeente houdt samen met MeteoGroup de weersomstandigheden en de wegdektemperaturen in de gaten. Vlak voordat de gladheid inzet, beginnen wij met strooien.

Standaard strooien wij eerst de doorgaande hoofdwegen en de hoofdroutes van en naar de dorpen en wijken. 

Strooit de gemeente ook op fietspaden?

Bij het strooien van de hoofdroutes nemen we ook de fietspaden en fietsroutes (in de bebouwde kom en langs buitenwegen) mee. Fietspaden die hierbuiten vallen worden niet gestrooid.  

Negen hoofdroutes

De gemeente is ingedeeld in negen hoofdroutes, met een totale lengte van 593 kilometer. De hoofdroutes staan op deze website. Liever een papieren versie? Stuur dan een mail naar afval@smallingerland.nl

Wat doen we bij extreme gladheid?

Bij extreme gladheid zoals bijvoorbeeld ijzel en bij sneeuwval strooien en ruimen we alle wegen en straten. We beginnen met het strooien van de negen hoofdroutes. Daarna strooien we ook in woonwijken. 

Waarschuwing via Twitter

Heeft u Twitter? Volg de gemeente dan op @_Smallingerland. De gladheidsbestrijders van de gemeente sturen een waarschuwing via Twitter als het glad is voordat ze gaan strooien.