Gladheidsbestrijding Smallingerland staat klaar

In november begint onze strooidienst. Deze duurt tot en met maart. De gemeente houdt samen met MeteoGroup het weer en de temperatuur van de wegen in de gaten. Vlak voordat het glad wordt, beginnen wij met strooien. Standaard strooien wij eerst de doorgaande hoofdwegen en de hoofdroutes van en naar de dorpen en wijken.

Strooien op fietspaden

Verharde fietspaden en fietsroutes in de dorpen, wijken en langs de buitenwegen strooien en ruimen we wel. Fietspaden en fietsroutes die hierbuiten vallen worden niet gestrooid.

Negen hoofdroutes

De gemeente is verdeeld in negen hoofdroutes. Deze hoofdroutes hebben een totale lengte van 593 kilometer. De hoofdroutes kunt u hier vinden. Liever de routes op papier? Kom dan langs bij het gemeentehuis of op de Tussendiepen 78 in Drachten.

Bij extreme gladheid

Als het heel erg glad wordt zoals bij ijzel en bij sneeuw, dan strooien en ruimen we alle wegen en straten. We beginnen met het strooien van de negen hoofdroutes. Daarna strooien we ook in de woonwijken.

Op de hoogte blijven

Volg de gemeente op Twitter via: @ _Smallingerland. De strooidienst stuurt een bericht wanneer ze beginnen met strooien.

Strooidienst