Gemeente opent nieuwe opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Op vrijdag 28 oktober 2022 opende burgemeester Jan Rijpstra de nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Burgemeester Wuiteweg 38 in Drachten. De locatie is een voormalig pand van de Rabobank dat in twee maanden is verbouwd tot een opvanglocatie die aan alle regels voldoet. Bij de opening waren ruim zestig mensen aanwezig, waaronder omwonenden die waren uitgenodigd om een kijkje te nemen op de opvanglocatie.

Hulp

Vrijwilligers van M.O.S. en tientallen bewoners van andere opvanglocaties hielpen bij het project. Ook lokale ondernemers en instanties werkten mee, onder meer sponsoring en het geven van korting.

Verdubbeling van aantal plekken

Alle Friese gemeenten leveren een bijdrage aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook Smallingerland. In onze gemeente zijn tot nu toe ruim honderd opvangplekken gemaakt, verspreid over vier locaties. Met de opening van de locatie aan de Burgemeester Wuiteweg zal het aantal beschikbare plekken verdubbelen.

Opening op 1 november

De nieuwe opvanglocatie opent op 1 november. Er is plek voor honderd bewoners en een mogelijkheid tot uitbreiding naar 125 plekken.