Gemeente Smallingerland start met online verlengen rijbewijs

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van de gemeente Smallingerland hun rijbewijs online verlengen. Dat doet u via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Alleen bij verlenging of uitbreiding

Online aanvragen is alleen mogelijk bij verlenging van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Als u voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet u hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, heeft u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer op de website van de RDW.

Hoe werkt het?

U laat een foto maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna doet u de aanvraag makkelijk en snel via rdw.nl/rijbewijsverlengen. Voor de identiteitscontrole heeft u daarbij de DigiD-app op uw telefoon nodig. Op de website van de RDW leest u hoe het werkt.

Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. Voor het ophalen van het rijbewijs moet u eerst een afspraak maken.