Gemeente Smallingerland start met isolatieactie

Gemeente Smallingerland start samen met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoop voor woningisolatie. Dit biedt inwoners de mogelijkheid om via duurzaambouwloket.nl een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor spouw-, vloer- en bodemisolatie en het vervangen van beglazing.

De gemeente wil u als inwoner graag helpen om stappen te zetten richting het energiezuinig maken van uw woning. Het grotendeel van de woningen, gebouwd voor het 1975, is slecht of niet geïsoleerd. Veel woningbezitters hebben hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor het milieu en uw portemonnee.

Collectieve inkoopactie woningisolatie = scherpe prijs

Er wordt samengewerkt met gerenommeerde regionale isolatiebedrijven die een scherp geprijsd aanbod op maat maken. Zij komen geheel vrijblijvend en gratis bij u langs voor een offerte.

Hoe werkt het?

  1. Inschrijven: tot 31 december 2020 kunt u als woningbezitter uit onze gemeente zich inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/smallingerlandisoleert
  2. Aanbod op maat: een vakman van een isolatiebedrijf neemt vervolgens contact op voor een woninginspectie. Aan de hand daarvan wordt een vrijblijvende offerte op maat gemaakt.
  3.  Uitvoering: na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

Vanwege Covid-19 is er een speciaal coronaprotocol opgesteld zodat de gezondheid van de deelnemende specialisten en inwoners kan worden beschermd.

Online informatieavond / webinar

Wilt u meer weten over isoleren? We nodigen u uit om deel te nemen aan een online informatieavond. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft tijdens deze avond advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Tijdens het webinar en na afloop heeft u de mogelijkheid om vragen  te stellen.
 

Subsidie beschikbaar 

Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is aan te vragen via rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Kijk dan op duurzaamsmallingerland.nl of doe de subsidiecheck via duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.