Expositie Encounter#7 geopend in Sûnenz

Op maandag 19 juni heeft wethouder Maria le Roy samen met kunstenaar Joost van Wijmen de expositie Encounter#7 in Sûnenz in Drachten geopend. De kunst in de expositie is gemaakt door ouderen uit onder andere Smallingerland.

Eigen levensloop in een tijdlijn

Deelnemers aan Encounter#7 hebben het afgelopen jaar tijdlijnen van hun veranderende lichamen gemaakt. Daarop markeerden zij leuke, pijnlijke of onverwachte ervaringen en persoonlijke herinneringen. De tijdlijnen zijn gemaakt met Oost-Indische inkt en kroontjespennen. Getrainde vrijwilligers hebben de deelnemers begeleid bij het maken van de tijdlijnen. Het project Encounter#7 is bedacht door kunstenaar Joost van Wijmen. Meedoen gaf de deelnemers een frisse en verrassende blik op zichzelf én op de ander.

Duurzaam ondersteunen kwetsbare ouderen

Op 26 oktober 2021 heeft de gemeenteraad van Smallingerland besloten om middelen beschikbaar te stellen om de gevolgen van corona voor kwetsbare ouderen te verminderen. De gemeente heeft Sûnenz gevraagd mee te denken in het duurzaam ondersteunen van ouderen. Hierin ligt de aandacht op sociaal contact, verbinding, gezonde leefstijl en de inzet van kunst en cultuur. Sûnenz heeft samen met een aantal partners tien projecten opgezet, waaronder Encounter#7. Het project blijft zich uitbreiden, waarbij mensen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.

Neem ook een kijkje

Wil jij de kunst ook bewonderen? De expositie is te zien in de expositieruimte van Sûnenz aan de Burgemeester Wuiteweg 140 in Drachten. Kom gerust langs en ontmoet andere mensen.

Opening expositie Sunenz juni 2023