Een lintje aanvragen? Doe dat voor 1 juli!

Kent u iemand die een lintje verdient? Hieronder leest u wanneer iemand een lintje kan krijgen. Ook komt u te weten hoe u een lintje kunt aanvragen.

Wie kan een lintje krijgen?

Iemand die 15 jaar of langer actief is voor de samenleving kan een lintje krijgen. Denk daarbij aan vrijwilligerswerk voor de kerk, sportvereniging of in de zorg. Of iemand die iets gedaan heeft dat belangrijk is voor de samenleving. Bijvoorbeeld voor grensverleggend wetenschappelijk onderzoek of een vernieuwende manier van ondernemen. 

Belt u eerst met mevrouw Westra van de gemeente op (0512) 581 209. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. 

Hoe vraag ik een lintje aan?

Na het gesprek met mevrouw Westra, kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen. Op www.lintjes.nl staat een aanvraagformulier. Stuur het ingevulde formulier samen met steunverklaringen naar de gemeente. Deze steunverklaringen ontvangen wij graag op briefpapier en ondertekend.

Wanneer vraag ik een lintje aan?

Vraag het lintje aan voor 1 juli 2020 als u het lintje tijdens de lintjesregen op Koningsdag 2021 wit laten uitreiken. Denkt u aan een uitreiking bij een bijzondere gelegenheid? Stuur de complete aanvraag 6 maanden van tevoren naar de gemeente.

Meer informatie staat op www.lintjes.nl