Echtpaar De Vries-Riemersma 75 jaar getrouwd

Op 7 juni 2021 vieren Minze de Vries (101 jaar) en Jintje Riemersma (96 jaar) hun 75-jarige huwelijk. Het huwelijk vond plaats op 7 juni 1946. De gezondheid van het echtpaar laat momenteel te wensen over. Daarom hebben burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland en Geert Jan Douma, kamerheer van de koning, in overleg met het echtpaar en de vier kinderen, besloten het jubilerend paar niet te bezoeken. Namens het Koninklijk Huis wordt een bloemstuk en een felicitatiebrief aangeboden. Ook de gemeente Smallingerland zorgt voor een bloemstuk en een felicitatiebrief. 

Minze de Vries is op 16 mei 1920 geboren in Wirdum. Bijna vijf jaar later, op 6 april 1925, ziet ook mevrouw De Vries het levenslicht in Wirdum. Na de Ambachtsschool, richting metaalbewerking, wordt de heer De Vries in de Tweede Wereldoorlog tewerkgesteld in Duitsland. Het echtpaar ontmoet elkaar op een dansavond in Wirdum. Het stel trouwt op 7 juni 1946 en krijgt vier kinderen. De oudste zoon, Hans (1947), woont in Nieuw-Zeeland. De overige drie blijven in Nederland: Akkie (1949), Sieto (1953) en Erik (1963). Iedereen in het gezin heeft muziekles gehad, de kinderen maken tot op de dag van vandaag allemaal nog muziek. 

Mevrouw De Vries houdt van handwerken en haken. Ook zingt ze tientallen jaren in het socialistische koor ‘De dageraad’. De heer De Vries puzzelt graag. En hoewel de heer De Vries vrijwel helemaal doof is, kijkt hij nog graag televisie, met ondertiteling. Volgens zoon Sieto de Vries is er geen geheim van het lange huwelijk: 'Heit en mem leven een regelmatig leven, ook drinken ze geen alcohol. Het is alleen jammer dat ze niet meer kunnen wandelen. Ik denk dat je gewoon wat geluk moet hebben." 

Het albasten stel woont, naar volle tevredenheid, in woonzorgcentrum De Warrenhove in Drachten. Naast vier kinderen heeft het echtpaar ook nog 9 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen.