Doortrappen -seizoen 2022 van start

Op woensdag 13 april was de aftrap van het Fries Doortrappen-seizoen. In Smallingerland fietsten inwoners samen met burgemeester Jan Rijpstra een tocht van ongeveer 15 km. Onderweg kregen deelnemers van een fietsdocent informatie over veilig fietsen. Tot de zomer organiseren we nog een aantal Doortrap-activiteiten. Dit doen wij om de oudere fietser in Smallingerland langer en veiliger gebruik te laten maken van de fiets als gezond en veilig vervoersmiddel.

De fietsactiviteit op 13 april is een onderdeel van het programma Doortrappen in Fryslân. Doortrappen helpt je om zo lang mogelijk met plezier en veilig te kunnen blijven fietsen. Door te fietsen, blijf je bezig, fit, zelfstandig en in contact met andere mensen.

Activiteiten Doortrappen in Smallingerland

Naast deze startactiviteit vinden er meer activiteiten plaats de komende tijd. Op 12 mei organiseren we de Fietsvitaalkar (fietsspiegelactie), op 14 juni 2022 een Fiets Totaal Doortrapdag en op 7 juli 2022 een Driewiel Fiets Ontdekdag. Zo blijf je veilig fietsen tot je 100ste! Meer informatie volgt via onze website en op de gemeentepagina in weekblad Actief.

Doortraproutes in Smallingerland

In Smallingerland zijn 2 Doortraproutes. Rondjes van ongeveer 20 km over redelijke ruime paden met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Kijk voor meer informatie op doortrappen.frl.