Dit doet de gemeente bij gladheid

Het is november en daarmee begint de winterdienst. Deze duurt tot en met maart. De gemeente houdt samen met MeteoGroup de weersomstandigheden en de wegdektemperaturen in de gaten. Vlak voordat de gladheid inzet, beginnen wij met strooien.

Standaard strooien wij eerst de doorgaande hoofdwegen en de hoofdroutes van en naar de dorpen en wijken. 

Strooit de gemeente ook op fietspaden?

Verharde fietspaden en fietsroutes (in de bebouwde kom en langs buitenwegen) strooien we of ruimen we ook wanneer we de hoofdroutes strooien. Fietspaden die hier buiten vallen, worden niet gestrooid.  

Negen hoofdroutes

De gemeente is ingedeeld in negen hoofdroutes en heeft een totale lengte van 593 kilometer. De hoofdroutes vindt u hier. Liever een papieren versie? Kom dan langs bij het gemeentehuis of op de Tussendiepen 78.

Wat doen we bij extreme gladheid?

Bij extreme gladheid, bijvoorbeeld bij ijzel en sneeuwval strooien en ruimen we alle wegen en straten. We beginnen met het strooien van de negen hoofdroutes. Daarna strooien we ook in woonwijken. 

Waarschuwing via Twitter

Heeft u Twitter? Volg de gemeente dan op @ _Smallingerland. Als het glad is, sturen de gladheidsbestrijders van de gemeente een waarschuwing via Twitter voordat ze gaan strooien.