Burgemeester en wethouder: "Ik koop lokaal, u en jij toch ook?!"

Beste inwoners, ondernemers en alle anderen binnen Smallingerland, 

De coronacrisis is een van de grootste en meest ingrijpende periodes die ieder van ons ooit zal meemaken. Dat waren afgelopen week de woorden van premier Rutte. Hij voegde daaraan toe dat wij er ook nog niet zijn. We kunnen niet in een keer de maatregelen opheffen of grotendeels versoepelen. Het moet met mate, alles met mate.

Regelingen voor ondernemers

De eerste kleine stappen zijn al genomen, de basisscholen en kinderopvang gaan weer open, rekening houdend met de maatregelen van het RIVM. Deze versoepeling van de maatregelen heeft helaas nog geen positief effect op onze ondernemers. Het kabinet heeft een economisch maatregelenpakket gemaakt en de gemeente vult dat aan met regelingen voor ondernemers om hen te steunen in deze moeilijke tijd. Bent u een ondernemer en wilt u weten welke regelingen van toepassingen zijn op u, kijk dan bij ondernemers

Bezorgenindrachten.nl

Verder zijn een aantal ondernemers creatief aan de slag gegaan en is er vanuit de winkeliersvereniging Ha&ie een platform opgericht: bezorgeninDrachten.nl. U kunt thuis ontspannen winkelen, bij uw favoriete ondernemers in onze stad. Hierdoor helpt u de bedrijven van Drachten door deze moeilijke tijd en heeft ons centrum een toekomst. Houd de website bezorgenindrachten in de gaten. Binnenkort worden de eerste pakjes namelijk bezorgd. 

In Smallingerland zien wij dat deze crisis elkaar gelukkig ook samenbrengt. We helpen elkaar en zoeken naar oplossingen om elkaar toch te blijven steunen. Houd vol en blijf elkaar steunen in deze nieuwe samenleving.

Bekijk de video

Bekijk de video van burgemeester Rijpstra en wethouder Robert Bakker op ons Youtube-kanaal.