Jeugd mag vanaf 29 april weer georganiseerd buiten sporten

Afgelopen dinsdag werd bekend dat er vanaf 29 april meer ruimte is voor georganiseerd buitensport- en spel voor kinderen en jongeren. Wethouder van Sport, Piet de Ruiter: 'Wij zijn ontzettend blij dat er iets meer bewegingsruimte komt voor de jeugd. Het is voor hen fijn én gezond om weer lekker sportief en samen bezig te zijn."

Sportbedrijf Drachten onderzoekt samen met de Smallingerlandse sportverenigingen wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast organiseren coaches van het Sportbedrijf buurtsportactiviteiten in diverse wijken. Gemeente Smallingerland is blij met deze ruimte die er is gekomen, maar blijft toezien op de uitvoering van de RIVM-richtlijnen.  

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Voor alle andere inwoners geldt dat individueel sporten, zoals hardlopen, fietsen, of wandelen kan. Zeker in deze tijd blijft bewegen belangrijk!