Georganiseerd sporten en bewegen voor jeugd tot en met 18 jaar

Vanaf 29 april is het mogelijk om georganiseerd te sporten en bewegen voor jeugd tot en met 18 jaar. Er gelden wel regels en richtlijnen:

• Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. 
• Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. 

Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan. 

Wil jouw vereniging weer sporten met jeugd? 

Dat kan met jeugd tot en met 12 jaar, en/of jongeren van 13 t/m 18 jaar. Maar je vereniging heeft wel toestemming nodig. Sportbedrijf Drachten coördineert alle aanvragen en meldingen en heeft hier nauw contact over met de gemeente Smallingerland. Dit geldt ook voor verenigingen die op eigen complex gaan sporten.

Er zijn 3 mogelijkheden: 

1. Sporten op je eigen buitensportaccommodatie. Alleen verenigingen die een melding hebben gedaan hebben mogen gaan sporten. 
2. Sporten bij een andere vereniging. Sporten op het complex van een andere sportvereniging mag wanneer de verenigingen dit onderling afstemmen en je hiervan melding hebt gedaan bij de gemeente. 
3. Sporten in de openbare ruimte. Sporten met je sportvereniging in de openbare ruimte mag alleen wanneer het verzoek door de gemeente goedgekeurd is. 

Ook als je op je eigen complex gaat sporten doe je een melding. Hiermee wordt de handhaving van de gemeente op de hoogte gebracht.

Melding maken voor het sporten

Via het formulier op de website van het Sportbedrijf kun je een melding maken voor het sporten op eigen complex en/of het aanvragen van sporten in een openbare ruimte.