Aangepaste dienstverlening voor inwoners

Aangepaste maatregelen recreatieve voorzieningen Smallingerland

Gepubliceerd: 19 mei 2020

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, is er ook op het gebied van recreatie meer mogelijk in gemeente Smallingerland.

Waterrecreatie

De bruggen en sluizen in onze gemeente worden weer bediend volgens het zomerrooster. De Turfroute en het Polderhoofdkanaal zijn weer bevaarbaar. Op www.fryslan.nl staat een actueel overzicht van de bedieningstijden van bruggen en sluizen. Fietspont de Grietman is weer in gebruik en vaart zeven dagen per week over de Wijde Ee/Grietmansrak

Sanitair

Gemeenschappelijke was-, toilet en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken en bij parken, natuurgebieden en stranden zijn weer open. Dat geldt ook voor:

  • de openbare toiletten in parkeergarage Raadhuisplein en bij het transferium aan de Zonnedauw.
  • de toiletten bij de restauratie aan de Berglaan (tijdens openingstijden restauratie).
  • het toilet voor passanten in de haven bij het Moleneind. Dit toilet heeft een cijferslot.

Parkeergarages 

De openingstijdens van de parkeergarages zijn weer als voorheen: maandag t/m vrijdag van 6.30 tot 22.00 uur en zaterdag van 7.00 tot 22.00 uur. 


Dienstverlening voor inwoners

Gepubliceerd: 18 maart 2020 
Update: 14 april 2020

Onze dienstverlening blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er vanwege het coronavirus enkele aanpassingen.

Gemeentehuis alleen geopend op afspraak 

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Neem van tevoren contact met ons op.
We zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur. Ook kunt u ons bereiken via gemeente@smallingerland.nl, de chat op onze website of onze socialmediakanalen. 

Klachten? Blijf dan thuis

Wij willen nogmaals benadrukken: als u milde verkoudheidsklachten heeft, zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of koorts, blijf dan thuis. Neem telefonisch contact met ons op en kom niet langs. 

Zoveel mogelijk thuiswerken

Onze medewerkers werken, voor zover mogelijk, tot 1 september zoveel mogelijk thuis.

Buitendienst en ecostations

De collega's van de buitendienst doen hun uiterste best om het afval in te zamelen volgens de standaard schema's, ook tijdens de coronacrisis. Ze staan ook voor u klaar als u de ecostations bezoekt. Zijn er toch wijzigingen? Dan publiceren we die op www.mijnafvalwijzer.nl. Houd deze site dus in de gaten of raadpleeg de Afvalwijzer App. Daar staat ook informatie over de diensten van wijkbeheer, groenvoorziening en de veeg- en kolkendienst.  

Grofvuil ophalen

Voor het ophalen van grofvuil kunt u een afspraak met ons maken. Houd er wel rekening mee dat het druk is op het moment. Dat geldt met name voor het ophalen van takken en hout. 

Ecostations open maar druk

Het is nog steeds erg druk bij onze ecostations. Stel het wegbrengen van afval uit als dat mogelijk is. Door de versoepelde maatregelen vanaf 11 mei, mogen er 6 personen het terrein op. Nog steeds geldt: 1 persoon per voertuig. Gaat het om zware goederen? Dan geldt: maximaal 2 personen per voertuig. Wij hopen dat de wachttijden hierdoor wat korter worden. Houd 2 meter afstand van elkaar. Bent u verkouden, heeft u koorts of hoest u? Blijf dan thuis.

Blijf afval scheiden

Veel mensen zijn in deze tijd vaker thuis dan anders. Dat kan soms zorgen voor meer afval. Het aantal keren dat het afval wordt opgehaald is nog steeds genoeg als iedereen afval goed blijft scheiden. Iedere 2 weken halen we het plastic afval bij u op.  Het gft-afval halen we vanaf deze week weer wekelijks bij u op. We vragen u dan ook om het tuinafval in de groene container te gooien en niet in de grijze. 

Kleding

Door de coronacrisis leveren heel veel mensen hun oude kleding in. Dat zorgt voor een berg textiel in de loodsen. De markten (binnen- en buitenland) waar ingezameld textiel kan worden afgezet, zijn nu bijna allemaal gesloten. De textielbranche denkt dat de vraag naar 2e hands kleding en textiel blijft. Misschien wordt de vraag nog wel groter. Bewaar uw textiel daarom nog even thuis tot de markten weer open gaan.

Ruimte tussen rolemmers

Meer mensen thuis betekent ook meer auto's in de straat. Dat kan lastig zijn voor de collega's die afval komen ophalen. Controleert u of uw rolemmer vrij staat en er tussen de emmers minimaal 60 centimeter ruimte is? Dankuwel!

Ping-loket gesloten

Het Ping-loket richt zich op het voorkomen van financiële problemen door ondersteuning te bieden aan iedereen met vragen op financieel gebied. Het loket, waar u normaal gesproken tussen 8.30 en 12.00 uur zonder afspraak terecht kunt, is tijdelijk gesloten. Toch financieel advies nodig? Mail naar ping@carins.nl of bel 088-5065400. 

Gemeenteraadsvergaderingen

Tijdens de gemeenteraadvergaderingen is de tribune door de coronamaatregelen voorlopig nog gesloten voor pers en publiek. Volg de raadvergaderingen online.

Coronavirus in Nederland