Bouw De Parel bereikt hoogtepunt

De nieuwbouw van basisschool De Parel bereikte op 30 juni letterlijk een hoogtepunt. Het hoogste punt werd namelijk bereikt tijdens het bouwen van de basisschool aan de Langewyk 275 in Drachten, en dat werd gevierd. Wethouder Maria le Roy opende de feestelijkheid samen met twee leerlingen van de school.

17 lokalen

Het nieuwe schoolgebouw krijgt zeventien lokalen en heeft ruimte voor bijna vierhonderd leerlingen. Ook komt er een kinderopvang voor kinderen van nul tot twaalf jaar. 

Daarnaast krijgt de school een eigen gymzaal. Deze heeft een aparte ingang en kan daardoor worden afgesloten van de rest van de school. HIerdoor is de gymzaal ook te gebruiken voor huurders van buitenaf, zoals sportverenigingen. 

Duurzaam

Het nieuwe schoolgebouw heeft een duurzaam ontwerp. Dat houdt in dat het de beschikking heeft over zonnepanelen en dat de school gasloos is. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van gemeente Smallingerland en NoorderBasis, de overkoepelende scholenvereniging van De Parel. Zorgdragen voor het milieu is daarom een belangrijke boodschap aan de leerlingen van de school. 

Klaar in 2023

Het gebouw is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 af. Mogelijk wordt het tegen de zomervakantie in gebruik genomen.