Basisschoolleerlingen presenteren plan Tiny Forest

Leerlingen van basisschool PCBO Het Anker en OBS De Bolder presenteerden dinsdag 4 februari hun plan voor een Tiny Forest in de wijk De Folgeren in Drachten. Ook wethouders Robert Bakker en Piet de Ruiter waren bij die presentatie. 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, snelgroeiend, inheems bos ter grootte van een tennisbaan met veel bomen. Het is een goede plek voor mensen en dieren en zorgt voor verkoeling, meer biodiversiteit en opvang van water bij zware regenval. 

Het ontwerp

Samen met hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen maakten de leerlingen een ontwerp voor het minibos. In het ontwerp bedachten de kinderen ook een buitenlokaal van natuurlijke materialen. Een mooie plek voor hete zomerdagen! Op 4 maart planten de leerlingen er verschillende bomen.

Tiny Forest partnergemeente

Smallingerland is vorig jaar gekozen tot 1 van de Tiny Forest partnergemeenten en krijgt subsidie van IVN Natuur educatie om 3 Tiny Forests in Smallingerland aan te leggen. Dit is het eerste minibos wat in Smallingerland wordt aangelegd. Binnenkort volgen nog 2 andere locaties. 

Foto: Harry Blokzijl
Basisschoolleerlingen presenteren plan Tiny Forest