App en website Jongerenagenda gelanceerd

Op vrijdag 23 december lanceerde wethouder Pieter van der Zwan de Jongerenagenda: een app en website, speciaal voor jongeren van tien tot twintig jaar. Zij kunnen via de app activiteiten op het gebied van sport, kunst en cultuur in de gemeente Smallingerland vinden.

Opgroeien in een Kansrijke Omgeving

De Jongerenagenda is een onderdeel van de preventieve aanpak Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO) van gemeente Smallingerland. Deze positieve aanpak wordt de komende jaren uitgerold. De officiële start van de OKO is volgend jaar, maar de gemeente wil alvast een voorzet nemen door jongeren een breed vrijetijdsaanbod te geven.

Gelijke Kansen Alliantie

Naast de OKO is gemeente Smallingerland aangesloten bij de Gelijke Kansen Alliantie (GKA). In deze Alliantie werkt de gemeente samen met lokale partijen en professionals om talentverspilling bij kinderen en jongeren te verminderen. Ook is het doel dat ze zich met een goed toekomstperspectief kunnen ontwikkelen. In Smallingerland betekent dit dat de lokale GKA het aanbod van activiteiten in de Jongerenagenda-app gaat uitbreiden.

Voor meer informatie over de Jongerenagenda ga je naar deze website.