Actie voor basisscholen: groener schoolplein plus praktijkles

Werk jij op een van de basisscholen in Smallingerland en kan jullie schoolplein wel wat groen gebruiken? Meld jouw school dan voor 1 april aan en maak kans op gratis planten voor jullie plein plus een gastles over biodiversiteit.

Meer biodiversiteit op schoolpleinen

Smallingerland wil bijdragen aan meer biodiversiteit op schoolpleinen en is daarom deze actie gestart samen met NME de Naturij en kwekerij Passiflora. De eerste tien basisscholen die zich aanmelden krijgen in april een aantal vlinder- en bijvriendelijke planten, goed voor één vierkante meter groen. We leveren er een plantinstructie bij, gemaakt door een van onze tuinambassadeurs. 

Gratis gastles: aan de slag voor meer insecten

De tien winnende scholen krijgen daarnaast een praktijkles van NME de Naturij. De lessen zijn bedoeld voor groep 6 tot en met 8. De kinderen gaan tijdens de les aan de slag met het maken van bijenhotels en zaadbommen. 

Aanmelden kan tot 1 april

Wacht niet te lang met reageren. Aanmelden kan tot 1 april via info@nmenaturij.nl onder vermelding van 'Groen schoolplein'. Daarbij graag aangeven met welke groep jullie de praktijkles willen volgen, het aantal leerlingen en voorkeursdata voor de gastles. De planten worden in de tweede helft van april langsgebracht bij de scholen. Op=op!