Aardgasvrij Smallingerland: denk met ons mee

Denk mee over een duurzame en aardgasvrije Smallingerland. Wij nodigen uit om uw tips, ideeën en eventuele zorgen te delen via een online vragenlijst. Daarnaast horen wij graag aan welke informatie u behoefte heeft en hoe u betrokken wilt worden over het onderwerp aardgasvrij.

Aardgasvrij in 2050

Net als de rest van Nederland moet ook gemeente Smallingerland in 2050 volledig aardgasvrij zijn. Dit is een grote verandering voor iedereen. Zo zijn we op zoek naar andere manieren om onze huizen en gebouwen te kunnen verwarmen. En is het nodig om energie te besparen en schone energie op te wekken.

Wij zijn benieuwd hoe onze inwoners hier tegenover staan. Heeft u uw woning bijvoorbeeld al (deels) verduurzaamd? Bent u dat van plan of misschien juist niet? En hoe kan de gemeente u hierin helpen? Laat het ons weten vóór maandag 7 juni via de online vragenlijst.

Vult u de vragenlijst liever op papier in? Neem dan contact op met onderzoeksbureau Citisens via het gratis telefoonnummer 0800-75 75 755  voor het aanvragen van een papieren vragenlijst. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.  

Uw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. 

Bewustwordingcampagne

Wij zijn ook bezig met een bewustwordingscampagne rond het thema aardgasvrij leven. Heeft u  al maatregelen genomen (groot of klein) om uw huis te verduurzamen? Heef u zonnepanelen aangeschaft, uw huis geïsoleerd of tochtstrips geplaatst? En wilt u uw verhaal met ons delen? En misschien zelfs meewerken aan de campagne? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar duurzaamheid@smallingerland.nl.