Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Gebiedsteams Smallingerland

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Welzijn en zorg | Gebiedsteams Smallingerland

Gebiedsteams Smallingerland

Sinds 1 januari 2015 hebben we teams met professionals voor Jeugd & Gezin, Werk & Inkomen en Wmo. Contact: telefoonnummer 088 5335300 of e-mail naar gebiedsteam@smallingerland.nl.

Gemeente Smallingerland en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hebben Gebiedsteams ingericht met professionals voor Jeugd & Gezin, Werk & Inkomen en Wmo. U kunt uw vragen, net als voorheen, ook gewoon stellen op het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat of in het CJG Smallingerland aan het Moleneind in Drachten. 

In de Gebiedsteams is kennis van samenwerkende maatschappelijke organisaties gebundeld, zodat u er met verschillende vragen terecht kunt over bijvoorbeeld opvoeden, opgroeien, gezondheid maar ook over begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf en hulp bij het huishouden. De netwerkorganisatie in het CJG bestaat uit organisaties zoals MEE, Maatschappelijk Werk Fryslân, Bureau Jeugdzorg en MOS. De teams zijn gevestigd aan het Moleneind ZZ 95 in Drachten.

4 Gebiedsteams

Er zijn 3 Jeugd & Gezin teams en er is 1 zogenaamd 0-100 team. In de 3 Jeugd & Gezin teams is vooral kennis met betrekking tot jeugd- en gezinsproblematiek beschikbaar. Maar ook overige vragen aan de collega's in deze teams komen op de juiste plek terecht. Achter de schermen hebben de betrokken partijen zoals de gemeente Smallingerland, het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland en maatschappelijke partners nauw contact. Het maakt voor u dan ook niet veel verschil of u uw vraag stelt op het gemeentehuis, in het CJG Smallingerland of aan een collega van een Gebiedsteam.

Pilot: Gebiedsteam 0-100

In 2 postcodegebieden in Drachten (9201 en 9207) is het Gebiedsteam 0-100 actief. In dit team zijn, in ieder geval tot 2017, medewerkers van verschillende organisaties samengebracht om te werken aan Jeugd & Gezin, Werk & Inkomen en Wmo.