Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Handleiding WhatsApp groep Veilige buurt

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Veiligheid | Handleiding WhatsApp groep Veilige buurt

Handleiding WhatsApp groep Veilige buurt

Samen voor een veilige buurt

Samen zorgen we voor een veilige woon en leefomgeving. In gemeente Smallingerland zien we steeds meer burgerinitiatieven om dit te realiseren.
U weet zelf wat normaal is in uw wijk of buurt. U weet wanneer er bekende of onbekende mensen langslopen. Of welke plekken logisch zijn om stil te staan met een auto. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een inbreker op onderzoek uit is. Via een WhatsApp-groep kunt u dit soort verdachte situaties delen met uw buren verderop.

WhatsApp-groepen

WhatsApp is een berichtensysteem op de mobiele telefoon wat gebruik maakt van een internetverbinding. Hierdoor hoeft u geen kosten per bericht te betalen zoals bij een sms.
Aan de deelname van een WhatsApp-groep zijn een aantal spelregels verbonden. Daarvoor is er een algemene handleiding opgesteld (zie kolom rechts). Deze kunt u gebruiken bij het opstarten van een WhatsApp-groep. Steeds meer wijken en buurten starten deze WhatsApp-groepen met elkaar op. Via WhatsApp wisselen inwoners onderling makkelijk en snel informatie uit over verdachte situaties.

De Singels

Het aantal woninginbraken in Smallingerland is in 2013 hard gestegen. In 2013 nam het aantal inbraken met 35 procent toe. Dit in vergelijking met een jaar eerder. In 2014 was het aantal inbraken gelijk aan 2013. Vooral in de periode met donkere dagen zijn er veel inbraken gepleegd. Daarom roepen ook de wijkagenten inwoners op lid te worden van een WhatsApp-groep. De wijk De Singels is als eerste begonnen met het oprichten van een WhatsApp-groep. Deze telt inmiddels ongeveer 100 deelnemers.

Zelf aan de slag?

In diverse wijken/buurten hebben bewoners zelf het initiatief genomen om een WhatsApp-groep op te starten en op deze manier de wijk veiliger te maken. Als u zelf een WhatsApp-groep wilt opstarten, kunt u gebruik maken van de handleiding en spelregels in de kolom rechts. Benader in dit geval uw buren en wijkbewoners met de vraag of zij ook lid willen worden van de groep of sluit aan bij een al bestaande groep.
Daarnaast adviseren wij om altijd uw wijkagent in te lichten dat er een WhatsApp-groep in uw buurt actief is. Dan is deze op de hoogte van het bestaan van de groep en kan u voorzien van handige tips.

Gratis deelnamesticker

Neemt u deel aan een WhatsAppgroep voor een veilige buurt? Dan kunt u kosteloos bij de gemeente een deelnamesticker bestellen. Met deze raamsticker laat u zien dat u zich inzet voor een veilige buurt. Als u belang hebt bij deze sticker, neem dan contact op met telefoonnummer 0512 581234.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met uw wijkagent.