Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Subsidieregeling energiebesparing

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2016 | September | Subsidieregeling energiebesparing

Subsidieregeling energiebesparing

Geplaatst: 14-9-2016

Nieuwe landelijke regeling koopwoningen

De rijksoverheid heeft een nieuwe subsidieregeling voor energiebesparing in bestaande koopwoningen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit. Alle vragen over de uitvoering kunnen aan RVO gesteld worden. U kunt de subsidie aanvragen van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018.

Voor wie?
De regeling is bedoeld voor particuliere woning- en appartementseigenaren en verenigingen van eigenaren.

Energiebesparende maatregelen en advies
U komt in aanmerking voor de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvangt u subsidie als u advies inwint. U kunt kiezen uit verschillende maatregelen: isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van HR++ glas. Wilt u een stap verder gaan? Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u extra subsidie.

Zeer energiezuinig pakket
Gaat u nog een stap verder? Voldoen uw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie? Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Andere financiële mogelijkheden
Heeft u extra financiële ruimte nodig om uw energiebesparende maatregelen te kunnen uitvoeren? Het Nationaal Energiebespaarfonds geeft particuliere huiseigenaren en verenigingen van woningeigenaren een extra financiële mogelijkheid bij de financiering van energiebesparende maatregelen. Bezoek Energiebespaarlening.nl.

Wilt u zelf duurzame energie opwekken?
Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) ontvangt u een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over energiebesparing in koopwoningen en subsidieregelingen?

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn

Lees verder