Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Kerstboom staat er weer

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2016 | December | Kerstboom staat er weer

Kerstboom staat er weer

Geplaatst: 9-12-2016

Aftellen tot de feestdagen kan beginnen

Sinds afgelopen dinsdag staat de kerstboom weer op de rotonde bij de Lawei. Traditiegetrouw plaatsen we de boom in de week na Sinterklaas. Het aftellen tot de Kerst kan nu beginnen.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren komt de kerstboom dit keer niet uit de Belgische Ardennen maar uit de eigen gemeente. Het college gaf de voorkeur aan een boom uit de directe omgeving die, bij voorkeur, genomineerd was om te kappen. Dat is gelukt; de boom komt dit jaar uit Rottevalle.

De Firma Keegstra bood de gemeente de boom aan. De kerstboom in hun tuin werd te groot maar bleek prima geschikt als gemeentelijke boom.

De gemeentelijke boomverzorgers van de cluster groenvoorzieningen  hebben de boom gekapt en begeleidt naar de rotonde bij de Lawei. Omdat het om een grote zware boom gaat hebben zij daarbij hulp gekregen van Vrieswijk kraanbedrijf BV uit Surhuisterveen en Bolt Internationaal Boattransport uit Drachten. Feenstra Electra uit Drachten leverde de ledlampen.  Zodra het donker is zorgt de verlichte kerstboom voor een mooi plaatje in het centrum van Drachten.

Het plaatsen van de kerstboom afgelopen dinsdag. De boom staat er tot Oudjaarsdag.

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn