Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Drie genomineerden voor gemeentedichter

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2016 | December | Drie genomineerden voor gemeentedichter

Drie genomineerden voor gemeentedichter

Geplaatst: 23-12-2016

Naam winnaar bekend op 13 januari 2017

Uit de 13 reacties die we ontvingen op de oproep voor een nieuwe gemeentedichter, heeft de jury 3 mensen genomineerd. Andries de Jong, Jan Ketelaar en Mark Spijkers kwamen als beste uit de bus en maken kans op de titel.

Opdracht
De gemeente schreef deze zomer een verkiezing uit voor een nieuwe gemeentedichter. We zoeken een opvolger (m/v) voor onze huidige dichter, Winfried Bruinsma. De opdracht was om een gedicht te schrijven over een actueel onderwerp in Smallingerland. Het gedicht mocht geschreven zijn in het Fries of het Nederlands. Het resultaat was een 13-tal inzendingen. De jury boog zich deze week over het ingestuurde werk. Zij beoordeelden op onder andere kwaliteit en of het werk een breed publiek aanspreekt. De dichter zal immers moeten gaan schrijven voor de inwoners van Smallingerland. In willekeurige volgorde voldeden Andries de Jong, Jan Ketelaar en Mark Spijkers daar het beste aan.

Benoeming
Op vrijdag 13 januari aanstaande staat de benoeming gepland van de nieuwe dichter in café Marktzicht in Drachten. We nemen dan ook officieel afscheid van onze huidige dichter, Winfried Bruinsma. De Jong, Ketelaar en Spijkers krijgen tijdens deze bijeenkomst de mogelijkheid hun gedicht voor te dragen aan de aanwezigen. Na het juryberaad maakt wethouder Marja Krans bekend wie Bruinsma's opvolger wordt en Smallingerland de komende twee jaar mag vertegenwoordigen. De opdracht voor deze nieuwe gemeentedichter is om minimaal 5 gedichten per jaar te schrijven en eventueel voor te dragen. Het thema van de gedichten wordt aangeleverd door de gemeente.

Winnaar
Wie de verkiezing heeft gewonnen weten we op 13 januari. In Breeduit van donderdag 19 januari maken we kennis met de nieuwe gemeentedichter die tot en met eind 2018 het poëtische gezicht van Smallingerland zal zijn.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn