Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Carbidschieten... eerst melden

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2016 | December | Carbidschieten... eerst melden

Carbidschieten... eerst melden

Geplaatst: 8-12-2016

Let op de voorschriften

Het einde van het jaar is in het zicht, zo ook 31 december waarop er door een aantal verenigingen traditioneel carbid wordt geschoten. Voor carbidschieten gelden strenge regels.

Het afsteken mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur 's ochtends tot 02.00 uur 's nachts op 1 januari. De carbidbus mag niet groter zijn dan 50 liter, carbidschieten mag niet in de buurt van woningen of dieren, en zo zijn er nog een aantal regels. Ze zijn na te lezen op het meldingsformulier.

Bent u van plan carbid af te steken dan moet u een meldingsformulier inleveren. Dat kan tot 16 december met het formulier hiernaast (of met de bon in de "Breeduit"van 8 december).

De gemeente bepaalt daarna op welke van de aangevraagde plekken er carbid mag worden afgeschoten. Dat wordt in de Breeduit van 22 december en op deze website gepubliceerd.

NB Bij wijze van proef is er ook een digitaal aanmeldingsformulier hiernaast te vinden. Die kunt u downloaden en on-line versturen. Voor deze interactieve PDF is een recente versie nodig van Adobe Acrobat™.  Nog niet alle besturingssystemen ondersteunen de interactieve functies van deze PDF . Ervaart u problemen, kiest u in dat geval dan voor het gewone aanmeldformulier..

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn