Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Brandweer Fryslân

U bevindt zich hier: Home | Organisatie | Gemeentelijke organisatie | Brandweer Fryslân

Brandweer Fryslân

In 2014 is de brandweer geregionaliseerd. De brandweerzorg is daardoor niet meer per gemeente georganiseerd, maar voor de hele Friese regio.

De brandweer is er bij noodgevallen als het nodig is. In Fryslân zijn zo’n tweehonderd beroepsmensen en circa duizend vrijwillige brandweerlieden op ieder moment van de dag beschikbaar voor de veiligheid in Fryslân. Bij een ernstig incident bieden zij hulp. Vaak samen met politie en/of geneeskundige diensten.

Per 1 januari 2014 is de brandweer geregionaliseerd. Brandweer Fryslân is als gevolg daarvan onderdeel geworden van Veiligheidsregio Fryslân. De brandweerzorg is daardoor niet meer per gemeente georganiseerd, maar voor de hele Friese regio. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Brandweer Fryslân en GGD Fryslân aan de brandweerzorg, publieke gezondheidszorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Wilt u in spoedgevallen in contact komen met de brandweer, belt u dan naar het landelijke alarmnummer 1-1-2. Is er geen spoed? Neem dan contact op via het telefoonnummer 088-2299666. Meer informatie over Brandweer Fryslân is ook te vinden op www.brandweerfryslan.nl.